Filmfestival Rotterdam overbelast

De reserveringslijnen van het filmfestival Rotterdam waren donderdag en vrijdag overbelast. Sommige mensen moesten een uur wachten voor ze verbinding konden krijgen met de kassa's. Eenmaal in de wachtrij werd men doorgaans vrij snel geholpen, al was soms het wachten op liefhebbers die plaatsen reserveerden voor 20 tot 50 films.

Volgens een woordvoerder van het festival Rotterdam, dat aanstaande woensdag begint, werden donderdag en vrijdag 60.000 reserveringen verwerkt. Inmiddels zijn de problemen weer voorbij, aldus de woordvoerder, en kunnen de 25 telefoonlijnen en 15 vrijwilligers de vraag aan. Volgens hem blijft het echter tussen de middag en in de vooravond erg druk.

Van de 300.000 plaatsen bij de publieksvoorstellingen is inmiddels eenderde gereserveerd of verkocht. Voor komend weekeinde is de maximum-reservering al bereikt voor bijvoorbeeld Mulholland Drive van David Lynch. Op de dag zelf komt van alle voorstellingen nog eens 30 procent van de kaartjes beschikbaar.