Barcelona verliest bij hekkensluiter

FC Barcelona, met Kluivert, Cocu en De Boer in het basisteam, leverde gisteravond in de Spaanse Primera Division bij hekkensluiter Rayo Vallecano een wanprestatie door met 2-1 te verliezen. De Catalaanse ploeg kreeg geen moment greep op de wedstrijd. Dankzij een sterke individuele actie van de Bosnische international Bolic kwam het thuisspelende Vallecano na 25 minuten op voorsprong. Xavi maakte tien minuten na de rust nog wel gelijk, maar via een treffer van De Quintana pakte de club uit Madrid alsnog de verdiende winst.

Alaves was twee punten ingelopen op koploper Real Madrid. De `runner up' won bij Real Sociedad met 2-1 en is nu tweede op de ranglijst met evenveel verliespunten als de `Koninklijke' uit de Spaanse hoofdstad, die in Malaga niet verder kwam dan 1-1.

Jordi Cruijff maakte in de 78ste minuut met een kopbal gelijk voor Alaves. De zoon van de legendarische nummer 14 was pas enkele minuten eerder ingevallen. Oud-Groninger Magno zorgde vervolgens vlak voor tijd voor het winnende doelpunt. Bij die treffer ging Sociedad-doelman Westerveld niet vrijuit.

Inter Milan heeft in de Italiaanse Serie A de koppositie teruggepakt. De Milanezen wonnen met 2-0 van Parma. Concurrent en kampioen AS Roma verspeelde belangrijke punten door een 1-1 gelijkspel tegen Udinese. Inter heeft nu een punt voorsprong op Roma. Juventus bleef in het spoor door een gemakkelijke 3-0 zege op Atalanta.

Trainer Sef Vergoossen staat met Racing Genk weer bovenaan in de Belgische eerste klasse. De Limburgse coach zag zijn ploeg zaterdag met 2-1 winnen van FC Antwerp. Club Brugge ging gistermiddag op eigen veld verrassend onderuit tegen Lokeren: 2-4. AA Gent bleef op 1-1 steken tegen Moeskroen.

De competitiewedstrijd tussen de Turkse ploegen Besiktas en Trabzonspor is gisteren gestaakt nadat woedende fans van Trabzonspor tientallen tribunestoelen in de brand staken en op het veld gooiden. Besiktas, lijstaanvoerder, stond op dat moment met 5-0 voor.

De Turkse voetbalbond heeft de uitslag van het duel voorlopig tot de strafzaak op 3-0 voor Besiktas bepaald.