Vriend van Wanda Rikkers uitgeleverd

De 32-jarige vriend van de moeder van het vermoorde meisje Rowena Rikkers is gisteren in Nederland aangekomen. Spanje heeft hem uitgeleverd. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Zutphen bevestigd.

De man is onmiddellijk na aankomst in Nederland aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld door een hulpofficier van justitie. Maandag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte is ondergebracht in een cel in een politiebureau. Daar wordt hij de komende dagen ondervraagd door het politieteam dat de moord onderzoekt.

Wanda Rikkers (25) en Mike J. stemden donderdag in met een korte uitleveringsprocedure aan Nederland. De uitlevering van Wanda Rikkers kan wegens gezondheidsproblemen nog enkele weken duren.

De twee werden in december in Murcia in Spanje aangehouden op verzoek van de Nederlandse justitie. Die verdenkt hen van betrokkenheid bij de dood van Wanda's 4-jarige dochtertje Rowena, bekend geworden als `het meisje van Nulde'. Haar rompje werd eind augustus gevonden bij strand Nulde. Haar hoofdje werd drie dagen later gevonden bij Hoek van Holland. De identiteit van het meisje kon in december worden achterhaald na reconstructie van het hoofd.