Vliegveldstaking Italië

Voor de vierde keer in drie maanden staakten medewerkers van Italiaanse vliegvelden gisteren om steun te vragen voor de noodlijdende luchtvaartindustrie.

Honderden vluchten op en van Italiaanse luchthavens vielen uit door de staking, duizenden passagiers liepen urenlange vertragingen op. Op de Romeinse luchthaven Fiumicino legden (grond)stewardessen en grondpersoneel gedurende een acht uur lange werkonderbreking 236 vluchten plat. Van het gisteren door mist geplaagde Milanese vliegveld Linate konden maar twee toestellen vertrekken.

De staking werd geïnitieerd door vakbonden en gesteund door werknemers uit de gehele bedrijfstak. ,,Wij hebben tot deze staking opgeroepen om de overheid om buitengewone maatregelen te vragen die de sector moeten beschermen tegen de huidige luchtvaartcrisis van ongekende grootte'', stelde Italië's grootste vakbond CGIL in een verklaring. De volgende staking staat voor 30 januari gepland.