Sita. Happy

De zangeres Sita, die werd ontdekt dankzij het tv-programa Starmaker, heeft al een stormachtige carrière achter de rug. Het afgelopen jaar haalde ze samen met de groep K-otic de eerste plaats van de hitparade met het nummer Damn (I Think I Love You), en met de solo-single Happy. Haar duet met Marco Borsato Lopen op het Water, ter ere van het aanstaande koninklijke huwelijk, heeft inmiddels ook de top al gehaald. Inmiddels heeft Sita de groep K-otic verlaten om zich te concentreren op haar solo-carrière. Vorige week verscheen haar debuut-cd, Happy. De cd opent met het gelijknamige liedje, dat pretentieloos rockt en Sita als een ongevaarlijke Alanis Morissette presenteert. Maar daarna gaat het al snel mis. De door steeds wisselende mensen geschreven liedjes lijken nog het meest op die van de Spice Girls: romantische nummers met wezenloze teksten, vlekkeloos gezongen maar zonder kleur. Haar stem verdwijnt in echo en de instrumentatie is doorsnee synthetisch. Sita leek meer te bieden te hebben.

Sita. Happy (Zomba 9241622)

Op de kunstpagina ook elke doordeweekse dag een cd-bespreking.

    • Hester Carvalho