Schadevergoeding geëist van Máxima

De Wassenaarse vleeshandelaar G. J. van der Bent eist in kort geding 50.000 euro schadevergoeding van Máxima Zorreguieta, vooruitlopend op een definitieve schaderegeling. Máxima reed Van der Bent vorig jaar aan. De man liep daardoor een gecompliceerde beenbreuk op.

Dat heeft zijn advocaat mr. Loonstein uit Amsterdam gisteren in het Radio 1-Journaal aangekondigd. Loonstein maakte voorts bekend dat hij Máxima en haar lijfwachten wil oproepen als getuige in de civiele procedure om een schadevergoeding. Volgens Loonstein heeft de vleeshandelaar een voorlopige schadevergoeding dringend nodig. Hij zou door de gevolgen van de aanrijding in financiële problemen zijn geraakt.

Het openbaar ministerie concludeerde uit onderzoek naar de aanrijding dat Van der Bent zelf in overtreding was. De verloofde van kroonprins Willem-Alexander reed de Leidsestraatweg langs paleis Huis ten Bosch op, die alleen voor bestemmingsverkeer toegankelijk is. De vleeshandelaar had haar voorrang moeten verlenen, aldus het OM. Geen van beide betrokkenen is vervolgd voor de aanrijding. Van der Bent stelt dat Máxima uit een uitrit kwam en dus op hem had moeten wachten.