Milaan kleedt zich aan

Het is modeshow-tijd in Milaan. Maar wat dragen de Milanezen zelf? Jetty Ferwerda en fotograaf Peter Stigter gingen de straat op.

Milaan ademt mode. Iedereen, van volwassenen tot baby's, ziet er modieus uit. Terwijl elders in de stad de designers hun nieuwe wintercollecties mannenmode laten zien aan de internationale modepers, houden de Italianen hun eigen wintermodeshow op straat.

En wat de Italianen zelf dragen ligt niet eens zover van wat de ontwerpers voor het nieuwe winterseizoen in petto hebben: warme winterjassen (al of niet met bont gevoerd), parka's, bontmutsen, lammycoats, strakke leren motorjacks en sportswear gemixt met jeans en nette broeken. En natuurlijk de onafscheidelijke zonnebril. Zelfs de studente literatuur kiest voor haar examen zorgvuldig een outfit uit en schildert in gouden letters een gedicht van Emily Dickinson op haar jeans. In de hoop dat het haar geluk brengt.