Japanse sterren naar filmfestival Rotterdam

Regisseur Miike Takashi en steracteur/rockzanger Asano Tanadobu zijn twee van de prominente Japanse gasten tijdens het International Film Festival Rotterdam dat woensdag begint en tot en met 3 februari duurt. Van Takashi zijn tijdens het festival vier films te zien. Daaronder de wereldpremières van de horror-komedie Happiness of the Katakuris en de maffia-film Agitator. Asano is een zeer populair acteur in Japan. Hij speelt een gevaarlijk gestoorde gangster in Ichi the Killer, een andere film van Takashi die in Rotterdam is te zien. Verder komen ook de cineasten die in het programma-onderdeel `Filmmaker in Focus' centraal staan naar Rotterdam: Stan Brakhage, Goran Markovic en Zacharias Kanuk. Het festival verwacht tevens de filmmakers Peter Greenaway, Ken Loach en Raul Ruiz en opera/televisieregisseur Peter Sellars. Het festival gaat samenwerken met dat van Berlijn. Met Venetië en Cannes behoort Berlijn tot de top drie van filmfestivals in de wereld.