Vormgevers willen ingrijpen door Van der Ploeg

De bibiliotheek van het opgeheven Vormgevingsinstituut in Amsterdam blijkt verdeeld over drie kunstinstellingen. Dat schrijven verontruste vormgevers aan staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur). Zij willen dat er ingegrepen wordt en manen tot het oprichten van een Platform Nederlandse Vormgeving. Bij de presentatie in september van een onderzoek hoe het verder moest na het opheffen van het instituut, beloofde Van der Ploeg maatregelen. Volgens de briefschrijvers is er nog niets gebeurd. Zij wijzen ook op de `roof' van de bibliotheek, die volgens de vormgevers verdeeld over drie kunstinstellingen: De Beyerd (Breda), Het Kruithuis (Den Bosch) en de Jan van Eijk Academie (Maastricht). Eerder bleek het meubilair tot verrassing van de nieuwe bewoner, fotomuseum FOAM, verhuisd naar Het Kruithuis.