TV-maker Willem Ekkel overleden

Dinsdag is de radio- en tv-maker Willem Ekkel (36) overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Hij was al langere tijd ziek. Ekkel is bekend van het VPRO-programma Jonge Helden (1985-1988), dat hij samen met zijn broer Daan presenteerde. Het was een voor de tijd revolutionair tv-programma met een jonge, brutaal-ironische toon en een post-punkige mentaliteit.

Begin jaren negentig presenteerde hij op Radio 3 Dubbellisjes (VARA) en voor Veronica tv-programma's als Ekkel Index. Ook werkte hij voor Talkradio. Bij SBS6 heeft hij in 1997 korte tijd het nieuws gepresenteerd. Als acteurs speelde een uitstekende rol als bluffende versierder in de speelfilm Hunters en hofdames (1997) van Eddy Terstall.

Gerectificeerd

Willem Ekkel

In het artikel Tv-maker Willem Ekkel overleden (in de krant van vrijdag 18 januari, pagina 8) staat dat de vorige week overleden Willem Ekkel een rol speelde in de speelfilm `Hufters en Hofdames' (1997) van Eddy Terstall. Die rol speelde zijn broer Daan. Willem speelde in Terstalls `Babylon' (1998).