Enron leeft voort op internet

Hoewel Enron (www.enron.com) als aandeel van de beurs in New York (www.nyse.com) is gehaald nu het bedrijf in surseance van betaling verkeert, leeft de voormalige energiegigant voort op het internet. Dat meldt de nieuwsbrief Online Journalism.

Op veilingsite eBay (www.ebay.com) worden artikelen die te maken hebben met Enron goed verhandeld. Een balpen met het logo van Enron werd onlangs verkocht voor 42 dollar (47,70 euro). Biedingen voor een aandelencertificaat met daarbij het ethisch handboek van Enron liepen tot 300 dollar. Een kerstpresentje in de vorm van een honkbal-bal, oorspronkelijk bedoeld voor het Enron Field honkbalstadion in Houston, door ontwerper Christopher Radko (http://www.huro/bayberry/ radko.html) bracht 81 dollar op.

,,Krankzinnig'', zei een ex-energiehandelaar van Enron, die anoniem wilde blijven. ,,De spulletjes die gewoon op bureau's slingerden, gaan nu voor 200 tot 300 dollar van de hand.''