Voorkeur Muziek

John Hiatt

De Amerikaanse singer/songwriter Johan Hiatt balanceert op de rand van een parodie op het door hemzelf geïnstitutionaliseerde Americana-fenomeen, met zijn knauwende stem en de houterige calypsobeat van The tiki bar is open, het titelnummer van zijn laatstverschenen cd.

20 jan Oosterpoort, Groningen, 21 jan 013, Tilburg, 23 jan Vredenburg, Utrecht.

Haydn-opera

De zelden uitgevoerde komische opera L'infedeltà delusa (De bedrogen ontrouw, 1773) van Joseph Haydn wordt in concertvorm uitgevoerd door het Combattimento Consort Amsterdam olv Jan Willem de Vriend en een aantal solisten, onder wie de bas Robert Holl.

20 jan. 20u15 Concertgebouw Amsterdam. Res 020-6718345.

The English Concert

Het barokorkest The English Concert en sopraan Nancy Argenta geven olv Trevor Pinnock concerten met muziek van Boyce, Händel en Purcell.

21 jan 20u15 De Doelen Rotterdam. Res 010-2171717. 22 jan 20u15 Concertgebouw Amsterdam. Res 020-6718345.

En verder

Foxtrot Tintelend vernieuwde versie van de jaren-dertig-musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, met Paul de Leeuw, Carice van Houten, Jenny Arean, Sanne Wallis de Vries en vele anderen. Geëngageerd en grappig tegelijk, t/m 19 jan Leeuwarden De Harmonie, 23 jan t/m 3 febr Breda Chassé Theater; Vreemde Vreemdgangers Ironisch cabaretcommentaar van Nilgün Yerli op Nederlandse omgangsvormen van tegenwoordig, 22 jan Hoorn Het Park, 24 jan Baarn De Speeldoos.