Ruzie in top van zuivelconcern Imeko

De beide commissarissen van het kleine beursgenoteerde zuivelconcern Imeko Holding in Zwolle zijn, naar nu blijkt, begin deze maand opgestapt na een conflict met algemeen directeur W. Swarte. Zij waren het er niet mee eens dat Swarte zijn besluit op te stappen heeft teruggedraaid. Bij de aandeelhoudersvergadering in september kondigde de enig directeur van de holding zijn vertrek aan. Hij kon zich niet schikken in de nieuwe strategie van het concern. De mond- en klauwzeercrisis maakte de toekomst van het zuivelbedrijf onzeker. Imeko wilde daarom niet langer uitbreiden, maar zich handhaven. De rol van de holding zou hierbij beperkt blijven.

Inmiddels is de marktsituatie voor Imeko verbeterd en wil het bedrijf weer groeien. ,,Swarte is daarom op zijn besluit teruggekomen en wil nog twee jaar aanblijven'', aldus een woordvoerder. De aandeelhouders komen binnenkort bijeen voor een vergadering. Bij Imeko werken twintig mensen; in 2000 was de nettowinst bijna 200.000 euro op een omzet van 3,45 miljoen euro.