Roddick geeft met blessure aan enkel op

De Amerikaanse tennisser Andy Roddick heeft vandaag in de tweede ronde van de Australian Open moeten opgeven met een enkelblessure in zijn partij tegen de Kroaat Ivan Ljubicic.

Op advies van de fysiotherapeut staakte de 19-jarige Roddick de strijd bij een 3-2 achterstand in de tweede set, nadat hij de eerste reeks al met 7-6 had verloren.

Na de uittocht van de vijf hoogst geklasseerde spelers werd Roddick in Melbourne tot de kanshebbers voor de titel gerekend. Vorig jaar maakte het jonge talent met drie toernooizeges in eigen land een stormachtige ontwikkeling door en op de Australian Open was hij als dertiende geplaatst. Roddick liep de blessure aan zijn enkel al op in zijn eerste partij tegen de Argentijn Zabaleta. ,,Toen speelde ik puur op adrenaline verder'', vertelde hij. Vandaag verstapte Roddick zich in de tiebreak van de eerste set tegen Ljubicic opnieuw.

Het vertrek van Roddick was goed nieuws voor Pete Sampras, die zijn jonge landgenoot in de kwartfinales had kunnen ontmoeten. Sampras versloeg vandaag de Argentijn Juan Ignacio Chela in vier sets: 6-3, 7-5, 3-6 en 6-4.

De Australian Open raakte vandaag tevens de finalist van vorig jaar kwijt. De Fransman Arnaud Clement, als vijftiende geplaatst, verloor in vier sets (6-4, 4-6, 6-2 en 7-6) van de Argentijn Gaston Gaudio. De Franse Davis-Cupheld Nicolas Escudé toonde zijn mentale kracht door tegen de Spanjaard Alex Calatrava een 2-0 achterstand in sets en twee matchpoints in de vierde reeks te overleven. In vijf sets (2-6, 2-6, 6-4, 7-5 en 6-4) bereikte Escudé alsnog de derde ronde, waarin hij Sampras treft.

Ook Goran Ivanisevic leed een nederlaag tegen een Franse tennisser. De als tiende geplaatste Wimbledon-kampioen verloor gisteravond in vier sets (6-3, 7-6, 5-7 en 6-4) van Jerôme Golmard. De Spanjaard Carlos Moya, zeventiende geplaatst, verloor vandaag van de Duitser Rainer Schüttler: 3-6, 6-7, 6-1, 7-6 en 6-2.

Venus Williams kan toch verder spelen in het vrouwentoernooi. De Amerikaanse kreeg gisteren in haar partij tegen haar landgenote Kristina Brandi last van haar knie en vreesde de strijd in Melbourne te moeten staken. Volgens een verklaring uitgegeven door de spelersvakbond WTA, heeft Williams last van een ontsteking, maar is ze bij een onderzoek fit verklaard. Ze kan morgen aantreden tegen de Slowaakse Daniela Hantuchova.