Mijn vrouw gaat niet

,,Ik denk dat ik niet ga. Ja, joh, ik ben hartstikke moe. Ik heb nog steeds last van mijn rug en mijn nek. Dat komt door de spanning. Het is allemaal te veel geweest. Nee, ik ga niet. Ik hoéf toch niet te gaan? Ik weet niet of ik het wel wil. Ik weet niet eens welk hoofdstuk we doen. Ik doe het niet meer, wat denk je? Misschien gaat het toch wel. Ik heb ook het gevoel dat ik ze in de steek laat, als ik niet ga. Ik heb al gebeld dat als ik niet kom, dat ik dan gewoon te moe ben. Nou ja, ik kijk wel of het lukt. Ik zou wel willen gaan en als je het graag wil, dan denk je dat het kan. Maar het kan niet. Het komt door gister. Nee zeggen is gemakkelijk. 't Was vandaag best een zware dag al met al. En ik weet niet of ik nog wel kan denken. Dat je gedachten helder zijn, gisteren had ik dat, maar vandaag had ik dat nog niet. Maar het is ook de tijd van het jaar hoor, alles gaat moeilijker. Nou ja, ik ga toch maar, ik probeer het gewoon.''