Glas betuigt spijt

De in opspraak geraakte bobsleeër Arend Glas heeft gisteravond zijn spijt betuigd voor zijn contacten met groeperingen met extreem-rechtse opvattingen. Hij verklaarde in Cortina d'Ampezzo dat zijn bindingen met die groeperingen zijn ontstaan tijdens zijn middelbare schooltijd en voortkwamen uit zijn algemene interesse in politiek en geschiedenis.

Glas, die op het punt staat zich te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen volgende maand in Salt Lake City, raakte deze week in opspraak toen bekend werd dat de sporter lid is geweest van de inmiddels verboden door de rechter verboden partij CP'86.

,,Het spreekt voor zich dat ik zeer onaangenaam getroffen ben door de anonieme beschuldigingen over zaken die reeds vele jaren geleden hebben gespeeld. Ik wil en kan niet ontkennen dat ik contact heb gehad met groeperingen met extreem-rechtse denkbeelden. Ik heb daar spijt van'', liet hij in gisteren een officiële verklaring weten.

Glas heeft zijn excuses aangeboden aan de sportkoepel NOC*NSF, de Bob en Sleebond Nederland, familie en vrienden. Glas: ,,Ik zou graag de negatieve berichtgeving willen afsluiten zodat wij ons als bobteam Nederland I kunnen richten op waar het hier allemaal om gaat: de sportieve prestatie op de EK en daarna de Olympische Spelen.''