Besmette gebouwen VS weer open

Verschillende gebouwen in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C., die maanden geleden werden gesloten nadat daar dodelijke miltvuurbacteriën werden aangetroffen, worden in de komende dagen weer geopend.

Volgens de politie van Washington zijn de gebouwen, waaronder het kantoor van de Democratische senator Tom Daschle, volledig ontsmet en ontdaan van resterende miltvuursporen.

Het kantoor van Daschle was een van de adressen waar de brieven met miltvuurpoeder, die na de aanslagen van 11 september opdoken, naartoe werden gestuurd. Op tal van plekken in het land werden de brieven aangetroffen en de angst voor miltvuursporen op de deurmat versterkte de paniekgolf in de VS.

In totaal raakten in heel Amerika 18 mensen besmet. Vijf mensen zijn overleden aan de gevolgen van de ziekte.

Verschillende gebouwen werden gesloten, waaronder postsorteercentra en miljoenen poststukken raakten vertraagd omdat zij moesten worden ontsmet.

Ondanks een onderzoek, dat al maanden voortduurt, bestaat geen enkele zekerheid over de herkomst van de brieven. De federale recherche, die het onderzoek uitvoert, gelooft evenwel niet dat de aanslagen het werk zijn van een internationale terreurgroep. Zij zoekt de daders uitsluitend in de Verenigde Staten zelf.