Aanval puntzak op positie frietbak

Nieuwe kansen voor de puntzak. De concurrent van het plastic patatbakje kende een onoplosbaar probleem: boven op de frites gedrapeerde mayonaise, satésaus of ketchup zorgden voor vieze vingers. En voor de frietjes onderin de zak was doorgaans geen saus meer over.

Maar Carlo Andrea Pellati, een 28-jarige radiojournalist, presenteerde onlangs een nieuw ontwerp waarmee deze problemen tot het verleden behoren. Door een speciaal vouwsysteem kent de zak van Pellati een apart reservoir voor saus. De puntzak is gemaakt van stevig, 230 grams karton en is biologisch afbreekbaar. Karton isoleert de warmte beter en kan bovendien bedrukt worden.

Pellati deed de uitvinding bij toeval, toen hij in Amsterdam een zak frites kocht. ,,Ik kreeg vieze vingers. Door het gewicht van de saus zakte de zak in en viel de helft van mijn frites met mayo op de grond. Ik zwoer een betere zak te ontwikkelen'', aldus Pellati. De zak werd op de horecabeurs Horecava genomineerd voor de `Innovation Award 2002'.