Powell beantwoordt vragen van MTV-kijkers

Wat vindt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell van de oorlog tegen het terrorisme? Kijkers van de muziekzender MTV kunnen het de minister komende maand vragen tijdens een uur durende televisie-uitzending.

De `gemeentevergadering', zoals MTV de uitzending noemt, is bedoeld om kijkers wereldwijd uit te leggen wat de VS bedoelen met hun strijd tegen terrorisme. Powell zal vragen beantwoorden van MTV-kijkers uit onder meer het Midden-Oosten, India, Brazilië en Groot-Brittannië. Via een satellietverbinding worden de vragenstellers en de minister met elkaar verbonden. Kijkers uit andere landen kunnen hun vragen e-mailen.

MTV bereikt wereldwijd 375 miljoen huishoudens. ,,Het is daarom onze verantwoordelijkheid om in een tijd als deze mensen in contact te brengen met de grote beleidsmakers'', aldus Brian Graden van de muziekzender.

In een verklaring zegt Powell uit te zien naar de vragensessie: ,,Jongeren zijn niet alleen de toekomst van de wereld, maar ook onze hoop op het oplossen van problemen.'' De datum van de uitzending is nog niet bekend.

Een soortgelijke uitzending in 1994 met toenmalig president Clinton over geweld liep uit op een relletje. Clinton werd, naast serieuze vragen over geweld, wapens en de invloed van zogenoemde gangsta rap, gevraagd over zijn keuze in ondergoed en over zijn marihuana-gebruik. Vice-president Gore bekende tijdens een MTV-uitzending in 2000 fan te zijn van de omstreden rapper Eminem.