Máxima gevraagd bij foto's dictatuur

Máxima Zorreguieta is door cultureel centrum De Melkweg in Amsterdam uitgenodigd voor de tentoonstelling Buena Memoria van de Argentijnse fotograaf Marcelo Brodsky (47). De expositie confronteert de bezoeker met het Argentinië van de dictatuur, door aan de hand van een klassenfoto uit 1967 na te gaan hoe het de leerlingen is vergaan. De Melkweg heeft nog geen antwoord gekregen. Een woordvoerster van het centrum zou het ,,een wonder'' vinden als Máxima kwam, maar houdt er toch wel een beetje rekening mee. ,,Het zou goed zijn als ze kwam, ook voor haarzelf.'' De uitnodiging is volgens De Melkweg nadrukkelijk niet bedoeld als gerichte actie of provocatie. Brodsky wilde dat zijn tentoonstelling in Amsterdam wordt gehouden als daar op 2 februari het huwelijk plaatsvindt van prins Willem-Alexander met de Argentijnse.