Koers Kmart keldert

De koers van de Amerikaans winkelketen K-mart is gisteren met 14 procent getuimeld tot het laagste niveau in 34 jaar. Geruchten over een mogelijk bankroet laaiden weer op. Kmart, de bedenker van het discount-concept, is in ernstige financiële problemen geraakt.

Standard & Poor's volgde gisteren het voorbeeld van Moody's en verlaagde zijn oordeel over de kredietwaardigheid van BB naar het `hoog-speculative' niveau B-. Het bestuur van Kmart hield gisteren beraad over de situatie, maar kwam niet met besluiten naar buiten. Volgens analisten heeft het concern de keus tussen het regelen van nieuwe bankkredieten of het aanvragen van uitstel van betaling.

Sinds het begin van dit jaar is de beurskoers gehalveerd onder invloed van afwaarderingen door analisten. Kmart kampt al geruime tijd met tegenvallende verkopen en zit diep in de rode cijfers.