Glas weg uit reclames

Telecombedrijf Ben, sponsor van het bobsleeteam van Arend Glas, heeft besloten reclamecampagnes rond de stuurman te wijzigen. In nieuw uit te brengen advertenties en folders zal waar mogelijk de afbeelding van Glas worden vervangen door foto's van andere olympische sporters uit de stal van de geldschieter.

Glas kwam maandag in opspraak toen bekend werd dat hij in het verleden banden heeft onderhouden met de extreem-rechtse partij CP'86. Een radiocommercial van Ben voor het moment dat het team zich daadwerkelijk plaatst voor de Olympische Spelen, ligt al klaar. ,,We moeten op het moment van kwalificatie bekijken wat we daarmee doen'', aldus een woordvoerder van Ben.

Omdat het onderzoek naar het verleden van Glas nog voortduurt, wil de sponsor nog geen drastischer maatregelen nemen. Van het stopzetten van de reclamecampagne wil Ben niets weten.