Burny Bos filmintendant

Burny Bos wordt intendant bij het Nederlands Fonds voor de Film. Vanaf 1 februari zal Bos naast Jean van de Velde commerciële speelfilmprojecten ontwikkelen.

Van de Velde zal zijn werkzaamheden in 2002 terugbrengen tot gemiddeld één dag per week, omdat hij de speelfilm Soldaat van Oranje 2 gaat regisseren. Voor de behandeling van nieuw in te dienen ideeën, hebben bestuur en directie van het Filmfonds besloten een tweede intendant aan te trekken. Bos zal zijn werk in een duobaan met Van de Velde vervullen.

De intendant is bij het Fonds de speciale adviseur die producenten en scenarioschrijvers begeleidt bij het ontwikkelen en productierijp maken van marktgerichte filmprojecten.

Burny Bos (57) is scenarioschrijver van onder meer succesvolle films als Mijn vader woont in Rio, Abeltje en Minoes. Als producent heeft hij jarenlang de leiding gehad over productiemaatschappij Bos Bros. Sinds 1 mei 2001 is die leiding overgedragen aan Michiel de Rooij.