Brit vrijgesproken na 27 jaar cel

Het Britse Hof van Beroep heeft de 45-jarige Stephen Downing vrijgesproken van een moord waarvoor hij 27 jaar in de gevangenis zat. Volgens de rechter is er onvoldoende bewijs voor een veroordeling. Downing was in februari vorig jaar op borgtocht vrijgelaten, omdat het Hof de kans groot achtte dat hij de beroepszaak zou winnen. In 1973 werd een 32-jarige vrouw vermoord in Bakewell op het kerkhof waar de 17-jarige Downing, die in geestelijke ontwikkeling achter was, als doodgraver werkte. Na een verhoor van negen uur, zonder advocaat, tekende Downing een bekentenis, die hij later introk. Toch is hij op grond van die bekentenis veroordeeld. Een redacteur van een plaatselijke krant, die bewijsmateriaal ontdekte dat naar een andere dader wees, voerde zeven jaar campagne voor Downings vrijlating.