Bestuur Emmen weg door financiële nood

Het voltallige bestuur van voetbalclub Emmen is gisteravond afgetreden. Het zevenkoppige college is opgestapt om ruimte te maken voor een nieuwe leiding, die op korte termijn de financiële problemen van Emmen moet oplossen.

De profclub uit de eerste divisie, die in 1985 zijn amateurstatus verspeelde, heeft momenteel een schuldenlast van anderhalf miljoen euro. Indien er geen snelle sanering komt, loopt de proflicentie voor het nieuwe seizoen gevaar. Emmen is niet de enige club uit de tweede afdeling die financiële problemen heeft. Onder andere MVV en FC Zwolle hebben ook een vrijwel lege clubkas.

Harry Zwiers, de voorzitter van de raad van advies, coördineert voorlopig met de directie van Emmen de lopende zaken. Volgens directeur Johan Stuulen hoeft de enige profclub van Drenthe (nog) geen spelers te verkopen om de tekorten op te vangen. Voor 1 februari moet Emmen bij de nationale voetbalbond KNVB een sluitende begroting voor het nieuwe seizoen indienen.

De financiële problemen bij Emmen zijn voor een groot deel veroorzaakt door de renovatie van het stadion. Het onderkomen werd vorig jaar voor ongeveer 4,5 miljoen euro gerenoveerd. Extra inkomsten blijven evenwel uit. Ook drukken de salarissen van de spelersgroep en van het managementteam zwaar op de begroting van de club.