Aardappelpuree met rode pesto

Toen ik jaren geleden uit Amsterdam naar Hilversum verhuisde, gebeurde dat deels tegen mijn zin. Maar inmiddels zijn de charmes van een dorpsleven voor mij meer dan duidelijk geworden. Naast de voor de hand liggende voordelen als meer ruimte, rust en natuur vind ik boodschappen doen erg leuk geworden.

Na bijvoorbeeld een uitgebreid gesprek bij de bakker krijg ik een kop koffie bij de boutique 't Oortje waar ik een T-shirt koop. Dan loop ik naar de overkant van de straat naar de platenwinkel 't Oor waar mijn man met de eigenaar Gerard even over de monumentale cd-box The Golden Road van de Grateful Dead wil praten. Weer terug naar de overkant wip ik bij Johan Lankreijer binnen waar ik niet alleen een heerlijke kop espresso aangeboden krijg, maar ook verschillende hapjes te proeven. Johan heeft een traiterie en is elke dag bezig om iets nieuws en spannends te verzinnen, zoals deze ontzettend lekkere en heel makkelijk te maken puree. De prachtig oranjerode puree is heerlijk bij bijvoorbeeld gegrilde zalm of bij gebraden hazenrug. Misschien iets voor een eerste feestje met vrienden in het jaar 2002?

Schil de aardappels en snijd ze in twee of drie stukken. Doe de stukken aardappel in een pan met water en kook ze gaar. Giet ze af. Stamp ze met de boter met een pureestamper tot een romige puree. Schep er de rode pesto door. Proef en breng op smaak met zout en peper.