VARA koopt serie Sopranos van Net5

De VARA heeft de rechten van de Amerikaanse dramaserie The Sopranos gekocht en zal de serie vanaf september uitzenden. De eerste twee seizoenen van deze veelbekroonde maffiareeks waren in 1999 en 2000 op Net5 te zien, maar omdat de kijkcijfers tegenvielen en de zender zich vooral op een vrouwelijk publiek richt, hield men er volgens een woordvoerder mee op. Dit tot groot verdriet van de fans. De VARA heeft de serie nu over kunnen nemen en begint in september met het herhalen van de eerste twee seizoenen. In Amerika komt dit jaar het vierde seizoen op het scherm en voor volgend jaar staat reeds een nieuwe reeks gepland. The Sopranos gaat over maffiabaas Tony Soprano en zijn gezin en heeft evenveel aandacht voor zijn huiselijke omstandigheden als voor zijn werk in de misdaad. De serie kent zeer gewelddadige momenten die nuchter in beeld worden gebracht.