Stadswacht zegt vertrouwen in directeur op

De medewerkers van de Stadswacht IJsselland-Midden hebben het vertrouwen in hun directeur opgezegd. Dat heeft wethouder J. Baarsma (sociale zaken) laten weten aan de Zwolse gemeenteraad. De directeur kwam in opspraak nadat hij zich begin december tijdens een borrel misdroeg tegenover een aantal stadswachten. Na een klacht van een vrouwelijke stadswacht over het gedrag van de directeur, werd de man geschorst. Uit een onderzoek bleek dat hij zich onder invloed van drank `verbaal en non-verbaal' ernstig had misdragen. Het bestuur van de stichting, waarin Baarsma, een andere Zwolse wethouder en een districtschef van de Regiopolitie IJsselland zitten, besloot de directeur daarop een laatste waarschuwing te geven en te proberen het onderlinge vertrouwen te herstellen. Nu het personeel in een petitie voor het vertrek van de directeur heeft gepleit, gaat het bestuur zich opnieuw over de kwestie beraden.