Pretpark Hellendoorn geveild

Avonturenpark Hellendoorn, met 400.000 bezoekers per jaar één van de grootste recreatieparken van Nederland, wordt bij opbod verkocht. De Rabobank heeft opdracht gegeven tot de executaire verkoop van de onroerende goederen en attracties omdat de Franse eigenaar Grévin et Compagnie niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoet.

Grévin nam het park in september vorig jaar, samen met het Dolfinarium in Harderwijk, over van investeringsmaatschappij Leisureplan. Die had het pretpark in 1998 gekocht van de broers Van den Berg. Zij hebben nu beslag laten leggen op enkele attracties en claimen een `aanzienlijk' geldbedrag van Grévin. Het gaat om een lening die aan Leisureplan is verstrekt maar door Grévin is overgenomen. Sinds september vorig jaar wordt er niet meer afgelost.

Geldgebrek kan volgens de broers Van den Berg geen reden zijn omdat het beursgenoteerde Franse bedrijf als kapitaalkrachtig bekend staat. ,,De Fransen laten doelbewust Hellendoorn zakken.'' Volgens hen is het Avonturenpark slachtoffer van een koppelverkoop waarbij de Fransen alleen uit waren op het Dolfinarium Harderwijk. Grévin weigert commentaar.

Sinds de overname door Leisureplan is het aantal bezoekers gedaald van 500.000 tot 400.000. De broers Van den Berg verwijten Leisureplan een foute marketingstrategie. Leisureplan wijt de terugloop aan het succes van het pretpark Six Flags in Biddinghuizen. Leisureplan heeft geen geld tegoed van Grévin. De openbare verkoop van Hellendoorn is gepland op 20 februari.