Bedrijf besmette bronwater zelf

Het bedrijf CDC in Didam is zelf verantwoordelijk voor de verontreiniging van tienduizenden flessen tafelwater. Bij het bottelen van het water is iets fout gegaan, waardoor een ziekmakende bacterie in het water terecht kon komen. Dit is gebleken uit een eigen onderzoek van het bedrijf. CDC leverde vorig jaar 45.000 flessen tafelwater voor kerstpakketten. Zeker tien mensen werden ziek na het drinken van het water, dat ook vreemd smaakte en vlokvorming vertoonde. Daarop liet het bedrijf alle flessen terughalen. De kerstpakketten waren bestemd voor personeel van een aantal politiekorpsen. CDC heeft gisteren aangekondigd het bronwater in het vervolg te gaan pasteuriseren. Daardoor zou besmetting niet meer kunnen voorkomen, aldus het bedrijf. Overigens is niemand ernstig ziek geworden door het drinken van het verontreinigde water. De klachten bleven beperkt tot maag- en darmproblemen.