Van Nistelrooy evenaart doelpuntenrecord

Ruud van Nistelrooy heeft voor Manchester United een record in de Engelse Premier League geëvenaard door in zeven opeenvolgende competitieduels een doelpunt te maken. De Nederlandse spits zorgde gisteren voor de gelijkmaker in de uitwedstrijd tegen Southampton (1-1). United won het duel met 3-1.

Van Nistelrooy maakte in zeven, opeenvolgende competieduels negen treffers. Hij had hiervoor geen strafschoppen of vrije trappen nodig. Hij scoorde in deze periode ook nog in de Champions League en het FA-Cuptoernooi. Hij kan volgende week, in de thuiswedstrijd tegen Blackburn Rovers, het clubrecord van Whelan verbeteren. Deze speler van United scoorde in het seizoen 1956-1957 in een lagere afdeling in acht, achtereenvolgende wedstrijden.

Van Nistelrooy deelt het doelpuntenrecord met Stein (Chelsea), Shearer (Newcastle United) en Henry (Arsenal). Coach Ferguson van United roemde de prestatie van zijn topscorer. ,,Krijgt hij een kans, dan is het een doelpunt. Hij scoort uit alle hoeken. En hij leert nog elke dag.''

Dankzij de zege op Southampton gaat Manchester United, voor 't eerst dit seizoen, aan de leiding in de Premier League. De titelhouder, die in december vorig jaar nog twaalf punten achter de toenmalige koploper Liverpool stond, deelt de koppositie met Newcastle United, dat Leeds United versloeg met 3-1. Het topduel tussen Arsenal en Liverpool eindigde in 1-1.

In de Spaanse competitie behield Real Madrid de leidende positie door een 1-0 thuiszege op Valencia. Morientes maakte na rust het enige doelpunt. Real heeft vier punten meer dan Athletic Bilbao, dat de Baskische derby tegen Real Sociedad met 2-1 won. De Nederlandse doelman Westerveld kon de nederlaag niet voorkomen. Hij was bij zijn nieuwe werkgever nog niet gepasseerd, sinds hij eind vorig jaar van Liverpool overkwam. FC Barcelona versloeg Sevilla met 3-1. De Braziliaanse sterspeler Rivaldo verzorgde de hele produktie.

De Argentijnse spits Batistuta heeft met een doelpunt in de laatste minuut gezorgd dat titelhouder AS Roma de koppositie in de Italiaanse competitie wist te behouden. Hij zorgde voor de 3-2 eindstand en zorgde voor een overwinning op Hellas Verona, dat een 2-0 voorsprong verspeelde. Juventus heeft na een 2-1 zege bij Venezia vijf punten minder dan Roma.