PKK

NRC Handelsblad heeft in de berichtgeving (7 januari) nagelaten de PKK te benoemen als terreurorganisatie.

Ik vraag me af wat de reden is dat in Nederland de media, de regering alsmede de BVD weigeren de PKK te bestempelen als terroristische organisatie.

Van de media krijgt deze criminele organisatie het predikaat `arbeiderspartij' of `guerrillabeweging' mee. Voor het grote publiek is het over het algemeen niet bekend dat de PKK niet alleen verantwoordelijk is voor vele aanslagen binnen Turkije, maar ook voor afperspraktijken, mensensmokkel en drugshandel buiten Turkije, waaronder Nederland.

Daarnaast staat de PKK ook op de lijst van terroristische organisaties die na 11 september is opgesteld. In landen als bijvoorbeeld Duitsland is deze organisatie sinds kort verboden.

Desondanks weigeren de Nederlandse media over de PKK als terreurorganisatie te spreken. Ik heb het gevoel dat dit komt omdat sympathie bestaat voor de PKK en dat daardoor de berichtgeving terzake wordt beïnvloed.

De positie van de BVD is ronduit dubieus. Door recentelijk sterk de aandacht te vestigen op een organisatie als TFN en daar wel harde uitspraken over te doen en deze over de PKK na te laten is het duidelijk welke kant de BVD en dus Nederland in deze kwestie kiest.

Door het toestaan van de PKK zal Nederland een vluchtoord en kweekvijver voor internationaal terrorisme worden.