Doden in Kashmir

Indiase militairen hebben gisteren in de deelstaat Kashmir twee mannen met een Nederlands paspoort gedood. De twee, die volgens de paspoorten Ell Bakiowli Ahmad en Ell Hassnowi Khaliq heten, zouden Indiase militairen hebben aangevallen met messen en twee grenswachten hebben verwond.

Het Indiase leger maakte dit gisteren bekend. Volgens een legerwoordvoerder zou er in de hoofdstad Srinagar van Kashmir op de mannen geschoten zijn toen zij de aanval op de patrouille inzetten. De twee zouden behalve messen ook creditcards, mobiele telefoons en een kompas bij zich hebben gehad.

Het Indiase leger zegt dat het de laatste jaren niet is voorgekomen dat separatistische extremisten in de met Pakistan betwiste deelstaat aanvallen met messen. Vrijwel altijd werken ze met vuurwapens of autobommen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt wie de mannen zijn en waar zij hebben gewoond.