Borrelhapje vloert president Bush (even)

De Amerikaanse president George W. Bush is gisteren flauwgevallen nadat hij zich had verslikt in een borrelhapje. Zelden zijn de eetgewoonten van een president een vermelding waard, maar wanneer de machtigste man van de wereld van zijn stokje gaat, is het nieuws.

Gisteren zat Bush naar een partijtje American football op de televisie te kijken toen hij zich verslikte in een `pretzel', een zoute krakeling. De president zag zwart voor zijn ogen en viel flauw – enkele seconden, zegt zijn lijfarts. Resultaat: een gezwollen lip en een schram op zijn gezicht.

Stafarts Richard Tubb stelde vast dat Bush zijn pretzel niet goed had doorgeslikt waardoor zijn hartslag was gedaald en de president onderuit ging. Overigens had de president geklaagd dat hij zich al enkele dagen niet goed voelde. Hij zal later vandaag nader worden onderzocht. Maar inmiddels is de 55-jarige president weer helder van geest en ,,kerngezond''. Bush behoort nog altijd tot de ,,top twee procent'' van gezonde mannen van zijn leeftijd, aldus Tubb.

Volgens het Witte Huis pakt Bush zijn taken vandaag dan ook gewoon weer op. Op het programma staat een reis naar the Midwest waar Bush een pleidooi zal houden voor de vrije markt, waarmee hij nieuwe banen wil creëren.