Bandleider Juan Esquivel overleden

De pianist, componist en bandleider Juan Garcia Esquivel (83) is op 3 januari in zijn woonplaats Jiutepec in Mexico overleden.

Esquivel werd in 1918 in Tampico in Mexico geboren. Hij werd een van radio en televisie bekende pianist en bandleider. Hij trad ook op in twee films, Cabaret Trágico en La Locura de Rock'n'Roll. In 1957 vertrok hij naar de Verenigde Staten en maakte er furore in vooral Hollywood, New York en Las Vegas. Hij was leider van een big band, maakte vele platen en verscheen met regelmaat op de tv. Bekende liedjes van hem zijn Mucha Muchacha, Whatchamacallit en Mini Skirt. Zijn muziek werd vaak gebruikt als achtergrondmuziek. Sommige van zijn composities dienden als soundtrack voor grote Hollywood-films zoals The Big Lebowski. Esquivel verkeerde graag met de groten der aarde, zoals Sinatra, Liberace of Ernie Kovacs. Hij was fameus om zijn amoureuze affaires en zijn uitspattingen op het gebied van drank en drugs die tenslotte zijn verdere succes belemmerden. Esquivel keerde in de jaren '80 terug naar Mexico. Vorig jaar trouwde hij met zijn 25-jarige verzorgster volgens hem zijn zesde huwelijk.