020202 nu al verfilmd

Het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta wordt gebruikt om Nederland in het buitenland te promoten. Koepelorganisatie Toerisme Recreatie Nederland (TRN) heeft in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken een film laten maken die moet laten zien in wat voor land de toekomstige echtgenote van de kroonprins terecht is gekomen.

De promotiefilm heet 020202 en wordt gedistribueerd onder circa twaalfhonderd buitenlandse televisiestations. In ruim elf minuten vertelt de film in het Engels, Frans, Duits en Spaans hoe de prins Máxima heeft leren kennen en waar de huwelijksfestiviteiten zullen plaatshebben. Ook worden enkele toeristische attracties getoond, zoals de Floriade 2002 (een tienjaarlijkse tuinbouwtentoonstelling), de herdenking van 400 jaar Verenigde Oostindische Compagnie en de Van Gogh/Gauguintentoonstelling in het Van Goghmuseum.

Toerisme Recreatie Nederland gaat ervan uit dat de `Holland-film' door tientallen miljoenen mensen zal worden bekeken. De organisatie baseert deze verwachting op ervaringen die zij eerder heeft opgedaan met een soortgelijke promotiefilm in de aanloop naar het Europees kampioenschap voetbal in 2000. Deze productie is volgens de organisatie uitgezonden door 750 televisiestations, waarbij zo'n 150 miljoen kijkers werden genoteerd.