Wereldkinderen wil wel homoparen helpen

Wereldkinderen bemiddelt bij adoptie, biedt projecthulp en sponsorouderschap. Wij willen wel bemiddelen voor homoseksuele paren, maar de landen waaruit wij adopteren werken hier (nog) niet aan mee. Wanneer homoseksuele stellen zich bij ons aanmelden, vertellen wij dat. Wereldkinderen zoekt ouders voor kinderen, en niet andersom. De aangewezen instantie om de mogelijkheden voor homoparen te onderzoeken is het Ministerie van Justitie. Wilfred Takken, auteur van het artikel `Twee mannen en een baby (Leven 5 jan) over homostellen en adoptie, heeft mij niet gevraagd naar het standpunt van Wereldkinderen inzake adoptie door homoparen. Wat nu in het stuk staat, namelijk dat Wereldkinderen zou weigeren te bemiddelen voor homo's omdat we bang zijn voor het door de landen van herkomst verbreken van de relatie naar aanleiding van `dat soort rare plannen', is onjuist en een zeer beperkte weergave van wat ik gezegd heb.