Warren G

Warren G is een vriend van de rappers Snoop Dogg en Nate Dogg. Hij groeide ook op in Long Beach, Californië, en belandde net als zij in de gevangenis wegens jeugdige criminaliteit. Maar de laatste tien jaar gaat het Warren voor de wind. Hij produceert platen van anderen en rapt af en toe zelf.

Hij heeft een minder uitgesproken imago dan `pimp' Snoop en ook een minder pregnante stem. Handig, dus, dat hij zich op zijn nieuwe cd, Return of the Regulator, heeft laten helpen door zijn vrienden Nate Dogg, Mista Grimm en Snoop. Warren G zorgde zelf voor een mooi ingehouden begeleiding met weinig herkenbare samples (afgezien van een te uitgesponnen gebruik van Stevie Wonders Village ghettoland). Hij heeft een Prince-achtige voorkeur voor plagerige deuntjes, door massieve synthesizertonen gevlochten, en laat de rappers soms verleidelijk croonen (This gangsta shit is too much). Al zijn de teksten weinig verheffend, Warren G heeft een fraaie sound ontwikkeld, die het begin kan zijn van een nieuwe West Coast-stijl.

Warren G: Return of the Regulator (Universal 016 121-2)

Op de kunstpagina ook elke doordeweekse dag een cd-bespreking