UBS koopt Enrons handelsdivisie

Het Amerikaanse bedrijf Enron, dat recentelijk ineen is gestort, verkoopt zijn activiteiten in de energiehandel aan de Zwitserse zakenbank UBS Warburg. Dit is gisteren bekendgemaakt na een besloten veiling, die werd geleid door een faillissementsrechtbank. Details over de deal worden pas maandagochtend bekendgemaakt. De energiehandelsdivisie, de belangrijkste activiteit van Enron, is volgens Enron-advocaat Bienenstock ,,iets dat dood was en dat we nu trachten nieuw leven in te blazen''. Enron geniet op dit moment wettelijke bescherming tegen schuldeisers om het bedrijf een kans te geven te overleven. Enron heeft in de weken voor het bedrijf 2 december failliet ging ,,zes à acht'' keer gebeld met staatssecretaris Whalley van financien. De vraag was of het ministerie de banken wilde vragen het krediet aan de noodlijdende energiehandelaar te verlengen. Het ministerie maakte dit gisteren bekend. De bewindsman heeft de banken niet gebeld. Gisteren deelde het Witte Huis slechts mee dat Enron-topman Lay twee maal minister O'Neill had gebeld.