Parkeerautomaat op tilt

De gemeente Amsterdam dient een schadeclaim in bij de Franse fabrikant van de parkeerautomaten in de hoofdstad. De automaten zien een muntje van twee eurocent aan voor een kwartje. De gemeente wil de inkomsten die zij hierdoor misloopt op fabrikant Schlumberger verhalen.

Volgens een woordvoerder is het Schlumberger niet gelukt de 2.600 parkeerautomaten van de dienst stadstoezicht `europroof' te maken. Na inworp van een muntje van twee eurocent geeft het apparaat aan dat elf eurocent is betaald. De gemeente lijdt elke keer een verlies van negen eurocent. ,,Dat is buitengewoon zuur als je bedenkt dat we miljoenen aan Schlumberger betaald hebben'', aldus een woordvoerder van de gemeente.

Welk bedrag de gemeente gaat claimen, is nog niet bekend. Na 28 januari is het probleem verholpen, omdat er dan alleen in euro's kan worden betaald en het apparaat niet meer aanslaat op kwartjes. De minimum inworp is dan 20 eurocent. Stadstoezicht telt in februari alle binnengekomen muntjes van twee eurocent om de schade te berekenen.