Ontslagen bij Forrester

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester, een concurrent van VNU-dochter Jupiter Media, stuurt circa twintig van de honderd werknemers naar huis van de Nederlandse vestiging. Het ontslag bij het in Amsterdam gevestigde Europese Research Center van de marktonderzoeker maakt deel uit van een wereldwijde reorganisatie waarbij 126 mensen moeten verdwijnen. Voor Forrester, dat vooral onderzoek verricht op het gebied van nieuwe media, werken nu nog bijna 600 mensen.

Het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf wijt de ontslagronde aan de economische tegenwind. Daardoor is de groei van het bureau lager uitgekomen dan verwacht. Voor de sanering neemt de marktonderzoeker een last die tussen de 4 en 6 miljoen dollar ligt. Het is nog onduidelijk of het bedrijf daardoor in de verliezen terecht komt.

Over de eerste negen maanden van vorig jaar boekte Forrester 125 miljoen dollar omzet en 15 miljoen dollar winst.