ONDERSCHRIFTENWEDSTRIJD

De Reuters-foto van Russische cavaleriesoldaten die hun paarden trainen, even buiten Moskou, inspireerde bijna driehonderd lezers tot een onderschrift. De meest voorkomende waren varianten op `Kijk mam, met losse handen', zoals van prof.dr. Nico J. Leschot (A'dam), K. Gehlen (Wijnandsrade) en zelfs Fries: `Sjoch mem, loshantsje' (A. Swart, Gytsjerk). Varianten op `hardnekkige schimmel tussen de benen' (M. Tordoir-Kreugel, Wassenaar) en `precisiebombardementen (Belgisch, Russisch, Nederlands) waren er ook veel. De inzendingen bewogen zich tussen het speelse `Hoofd, schouders knie en teen' (J. Hoogeveen, Zeist) en `Welke smeerlap heeft de aambeienzalf verstopt?' (K. Göllner, Leiderdorp). Politiek en actueel getinte onderschriften waren er, zoals `Hoera, het geld van minister Herfkens is binnen!' (W. Everwijn, Capelle a/d IJ) en `Opvolger F-16 bekend' (J. Berghout). De boekenbon gaat naar D. Knibbe in Groningen met `De pas afgetreden NS-Top volgt o.l.v. een outplacementbureau de cursus hoe kom ik weer in het zadel?'