Kijken

Bioscoopbezoekers in Babylon, Den Haag, geven hun mening over de film `Le fabuleux destin d'Amélie Poulain'

Rob (32) en Jolanda (29) Noort. Programmeur en pedagogisch medewerker te Den Haag

Rob: ,,Ik had een sprookjesachtige film verwacht, en dat is het ook. Een mooie zonnige zomerfilm waarin alles goed komt. Al zijn er ook wel dingen die niet goed aflopen. Die akelige man, die groentenboer, blijft een akelige man.'' Jolanda: ,,Maar over het algemeen geloven de mensen in het goede, in deze film.'' Rob: ,,En een Franse film is eigenlijk altijd leuk.''

Suzanne Linsen (30). Docent Nederlands bij Taal voor Talent in Wassenaar

,,Geweldige film, heel origineel! De manier waarop het gefilmd is, die kleuren, het leek wel een oude ansichtkaart. En de karakterrollen. De hoofdrolspeelster is zo'n timide meisje dat in een eigen wereldje leeft en haar fantasie gaat gebruiken in het dagelijks leven. Het is geen actiefilm, maar ik werd erg geëntertaind door alle karakters.''

Michaela Brück (36) en Renauld Dewit (27)

Journalisten uit België, hier om Nederlands te leren van Suzanne Linsen

Renauld: ,,Ik zie de film nu voor de tweede keer. Het is een heel Europese film, tegenover de Amerikaanse films met hun grote effecten en grote budgetten.'' Michaela: ,,Ik vind het een poëtische en optimistische film. In het begin doet de actrice alleen zelf iets voor anderen, maar aan het eind doet de schilder ook iets voor háár. Nee, ik mag natuurlijk niet zeggen wat.''