Gerets blijft coach van PSV

Erik Gerets blijft hoofdcoach van PSV. De Belg is met voorzitter Harry van Raaij in het trainingskamp in het Spaanse La Manga een contract voor onbepaalde tijd overeengekomen. Gerets blijft dus ook na dit seizoen eindverantwoordelijk voor de voetbalprestaties van PSV.

De positie van Gerets stond eind vorig jaar ter discussie binnen de spelersgroep. In een peiling lieten acht spelers weten dat ze weinig of geen vertrouwen meer hadden in de coach.

Voorts keert Frank Arnesen per 1 juli terug in zijn fulltime functie van directeur voetbalzaken. De Deen was een aantal jaren als parttimer in dienst van PSV als technisch adviseur. Doelman Patrick Lodewijks en verdediger Joeri Nikiforov krijgen geen nieuw contract. Mateja Kezman en Kevin Hofland mogen weg als PSV een aantrekkelijk bod krijgt.