Bush benoemt Conservatieven in vakantie Congres

President Bush heeft gebruik gemaakt van de vakantie van het Amerikaanse Congres om twee conservatieven in hoge functies te benoemen. Beider benoeming werd tegengehouden door de Democratische meerderheid in de Senaat. De jurist Eugene Scalia wordt de derde man op het ministerie van arbeid. De diplomaat Otto Reich wordt directeur-generaal Latijns-Amerika op het ministerie van buitenlandse zaken. Scalia is de zoon van opperrechter Antonin Scalia, die het cruciale vonnis schreef waarin het Supreme Court de verkiezingsoverwinning december 2000 aan George W. Bush gunde. De jonge Scalia geldt als een tegenstander van veel arbeids- en arbeidsomstandighedenrecht dat onder president Clinton is uitgebreid ter bescherming van de werknemer. Reich, oud-ambassadeur in Venezuela, wordt door Democraten verweten dat hij in nauw contact staat met felle anti-Castro-Cubanen. Hij zou de onpartijdigheid missen om effectief met het zuidelijk deel van het continent te kunnen omgaan.