Brad met de korte achternaam

Op de persconferentie over de film Ocean's Eleven met sterren als Brad Pitt en George Clooney ging het maar over één onderwerp, merkte Dana Linssen.

Suck my Pitt, staat er op het T-shirt van de journaliste die eindelijk ook een vraag mag stellen aan Brad met dezelfde achternaam. Locatie is het sjieke Londense Dorchester Hotel aan de rand van Hyde Park, waar vroeger Miss Marple met haar vriendinnen ging lunchen en tegenwoordig Hollywoodsterren worden ingevlogen om hun films te verkopen. Brad Pitt is er met collega-filmsterren op een minipersconferentie om Steven Soderberghs film Ocean's Eleven, die deze week in Nederland in première ging, aan te prijzen.

Soderberghs film (eerder maakte hij Out of Sight en Erin Brockovich) is een hoogst vermakelijke remake van een gelijknamige film uit 1960. In het origineel beroofden Frank Sinatra en zijn rat pack wat casino's, werden dronken en zongen heel sentimenteel en tegen de toon aan Old Lang Syne. Anno 2002 speelt damesdroom George Clooney Danny Ocean. En in de nieuwe film spelen behalve Clooney en Pitt ook sterren als Matt Damon, Elliot Gould, Casey Affleck (het broertje van Ben) en Scott Caan (de zoon van James). Ook Julia Roberts mag betoverend schrijden als Tess, een afkorting van, hoe kan het ook anders, Contessa. Andy Garcia is de bozerik en neemt zijn rol zo serieus dat hij ook tijdens de vragensessie sigaren blijft roken en `Next question' blaffen.

Maar goed, wat die tekst op dat T-shirt betekent, wil het kleine en grote meisjesidool wel van de journaliste weten. Er zijn al vragen gesteld over het coolste wat hij ooit gedaan heeft (een logische vraag aan een acteur die door de vragensteller met `Brad, you're so cool' wordt aangesproken), en George Clooney is al geattendeerd op het feit dat hij in een aflevering van Sex and the City, de tv-serie die het vrijgezelle klagen van meisjes van 30-plus tot een ware kunst heeft verheven, tot masturbatiefantasie nummer één is uitgeroepen. En nee, hij komt nooit meer terug in E.R., de ziekenhuis-tv-serie waarin hij zoveel jaar geleden doorbrak. En nee, ze zijn nog nooit in Wenen of Oslo geweest en gaan ook niet binnenkort naar Israël. En ja, natuurlijk is de situatie in het Midden-Oosten heel verschrikkelijk en heeft 11 september de wereld op zn kop gezet. Wel komen ze net terug van een ouderwets reisje langs de onder de stars and stripes dienende militairen in Turkije. Nee, ze hebben niet opgetreden, maar Matt Damon heeft wel een jurk aangetrokken. Dezelfde trouwens die hij op de compromitterende foto's draagt die producent Jerry Weintraub van de hele cast heeft, want waarom zouden zulke grote sterren voor zo weinig geld met elkaar in een film gaan spelen? Toch niet omdat de regisseur zo goed is? Of ze zo graag eens met elkaar willen werken? De aanwezigen kunnen het maar moeilijk geloven.

Oh, ja. Pitt is de Zweeds benaming voor het mannelijk geslachtsdeel, vertelt de dame met het kekke kledingstuk. ,,Aangenaam kennis te maken'', zegt Brad met de korte achternaam, ,,Dit zijn George Cock en Matt Penis.''

Ocean's Eleven draait vanaf heden in 65 bioscopen.