Topdarters naar Utrecht

In september vindt in Utrecht het toernooi om de World Trophy plaats. Het equivalent van de Embassy duurt van 7 tot en met 15 september en wordt gehouden bij het kunstijsbaancomplex Vechtsebanen.

Aan de World Trophy doen de 32 beste darters ter wereld mee. Gespeeld wordt volgens het principe van de Embassy, het grootste toernooi ter wereld. Er is nog geen hoofdsponsor gevonden. Televisiezender SBS6 maakt de meeste kans op de uitzendrechten. Het prijzengeld bedraagt bijna 200.000 euro.

,,Dit toernooi is een enorme doorbraak in de ontwikkeling van de dartssport'', aldus Ad Schoofs. De personal-manager van Raymond van Barneveld is het brein achter de World Trophy. Schoofs vindt dat de tijd rijp is het dartscircus op het Europese continent te laten plaatsvinden. ,,Nederland is er klaar voor. De kijkcijfers bewijzen dat. Miljoenen mensen volgen de Embassy via de televisie.''

De toonaangevende British Darts Organisation heeft zich achter het nieuwe toernooi geschaard. De Engelsen schalen World Trophy even hoog in als de eigen Embassy. Dat betekent dat de winnaar de maximale twaalf punten voor de wereldranglijst ontvangt.