`De Familie' verder onder vuur

Het Russische openbaar ministerie is een onderzoek begonnen naar de financiële handel en wandel van Aleksandr Volosjin, de stafchef van het Kremlin. Daarmee lijkt de machtsstrijd tussen de clans binnen het apparaat van president Poetin in een nieuwe fase beland. Volosjin geldt als voorman van de `Familie', functionarissen die onder Jeltsin de dienst uitmaakten. Zij liggen onder vuur van een groep vertrouwelingen van Poetin uit Sint Petersburg en de veiligheidsdiensten. Geruchten over de aanstaande val van Volosjin doen al een jaar de ronde, anderen menen echter dat hij onmisbaar is wegens zijn virtuositeit in het manipuleren van de Moskouse politiek, de pers en de regiogouverneurs. Volosjin is een oud-medewerker van de omstreden zakenman Boris Berezovski en verrijkte zich begin jaren negentig met piramidefondsen en dubieuze privatiseringen.