Dag Potterhoekje!

Weken lang heeft er een Potterhoekje op de kinderpagina gestaan. Heel veel kinderen stuurden er berichten naartoe, over Harry Potter natuurlijk, en over Hermelien en Ron. Ze vertelden hoe ze de film vonden en ook schreven ze over de schrijfster van de Potterboeken, J.K. Rowling. Er waren kinderen die ontdekten dat J.K. Rowling zich vergist had in de Potterboeken, dat de tijden niet klopten, of de volgorde waarmee de vader en de moeder van Harry uit de toverstok van Voldemort kwamen. Die kinderen stuurden een brief naar het Potterhoekje, zodat iedere lezer van de Potterboeken wist dat hij iets moest veranderen om zijn boek kloppend te krijgen.

Vandaag maken we voor het laatst een Potterhoekje. Met plaatjes uit de nieuwe Potter-kalender, die elke maand een andere prachtfoto uit de Potterfilm laat zien. (De kalender kost E13,50 en is uitgegeven door uitgeverij Rubinstein).

Het Potterhoekje was heel leuk en we zullen het allemaal missen.

Maar nu wordt het tijd om eens over andere dingen te schrijven op de kinderpagina.

Want: we gaan weer beginnen met het hoekje dat `Eigen nieuws' heet.

Alles wat je meemaakt kan je daarvoor opsturen. Je kunt schrijven over je juf. Of over je hond. Of over je straat. Of over de televisie. Of over het boek dat je net hebt gelezen. Of over dat je naar het schaatsen hebt gekeken en hoe je dat vond. En als het nieuwe Potterboek is verschenen kan je ons natuurlijk gauw weer schrijven wat je daarvan vindt.

Wie een bericht heeft voor `Eigen nieuws', stuurt dat naar: NRC Handelsblad/Kinderpagina, Herengracht 545, 1017 BW Amsterdam.

Je kunt ook e-mailen naar: cs@nrc.nl