Voorkeur Muziek

Eurosonic

Eurosonic uitgegroeid tot een groot festival voor beginnende Europese bands, dat wordt gehouden in allerlei Groningse zalen. Het eendaagse evenement aan de vooravond van De Noorderslag (uitsluitend voor Nederlandse groepen), biedt behalve optredens ook een seminar. Opvallend dit jaar is de `keynote speech', de openingsrede van Steve Albini, de legendarische producer, gitarist en vertegenwoordiger van het `anti-establishment' in de popmuziek. Hij produceerde cd's van Nirvana, PJHarvey en de Nederlandse groep Ceasar. Optredens van o.a. Twarres, Krezip, Sergeant Garcia, Millionaire, Daryll-Ann, Caesar's Palace, Stereo Total, Monza, L-Dopa, SI Futures, Jaya The Cat, The Dollybirds, AC Acoustics en vele anderen.

Eurosonic op diverse locaties in Groningen. Op 11 jan.

Krezip Foto Lex van Rossum

Mikhail Pletnev

De Russische pianist Mikhail Pletnev geeft in de serie `Meesterpianisten' een recital in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw met Russische muziek: Schilderijen van een tentoonstelling van Moesorgski en zijn eigen bewerking van Tsjaikovski's muziek bij het sprookjesballet De schone slaapster.

Op 13 jan 20u15 Concertgebouw Amsterdam. Res 020-6718345.